Ön előtt is ott áll a kivezető út...
- én segítek elindulni rajta

Lovizer János addiktológiai konzultáns, szenvedélybeteg segítő vagyok.
Elsősorban az alkoholfüggőségben érintettek kezelésével foglalkozom,

továbbá segítséget nyújtok más szerfüggőség (drogok),
illetve viselkedési függőségek (társ-, munka-, játék-, stb.) gyanúja esetén is.

Konzultációs helyszínek: Budapest, Herend, Veszprém

 

 

Állapotfelmérés

Az alkoholista betegségének része a tagadás, a kívülállók elméje azonban ép! Önök tehát segíthetik őket a helyes döntés meghozatalában. Sőt, az igazság tulajdonképpen az, hogy minden olyan segítő, orvos, barát vagy éppen családtag, aki hozzájárul – még ha csak passzív módon is – a valódi probléma felszín alatt tartásához, valójában az alkoholista cinkosaként működik közre, s lehetővé teszi számára az ivás folytatását. Emiatt sokan, még ha valódi szándékuk szerint segíteni próbálnak is éppen, pont az ellenkező hatást érik el erőfeszítéseikkel. Az elhallgatás, a konfrontáció-kerülése, a kegyes hazugságok valójában megannyi újabb szöget jelentenek csak az alkoholfüggő majdani koporsójába – nem beszélve azokról a hozzátartozókról, kiknek életét az ő elhúzódó szenvedése addig is nap mint nap pokollá teszi majd. Ilyen helyzetekben tehát bárki, aki nem a megfelelő segítséget nyújtja, csak tetézi bajt.

Kérem, ne késlekedjenek, és ne halogassák tovább a segélykérést! Az alkoholizmus (mint minden függőség) gyógyíthatatlan, krónikus, kezeletlenül súlyosbodó betegség, végül a halálba vezet sok-sok szenvedésen, veszteségen keresztül. Én nem hiszem, hogy van még egy olyan súlyos, krónikus betegség, melynek akár csak a gyanúja esetén is haboznának vagy késlekednének a cselekvéssel!
A letagadott, elpalástolt alkoholprobléma felismeréséhez, a függő állapotának valódi felméréséhez szakember segítségére van szükség. Ne feledjék: a legtöbb alkoholista állapota sokkal súlyosabb annál, mint ahogy ők vagy laikus környezetük hinné!

A Joomla! a GNU Általános Nyilvános Licenc alatt kiadott szabad szoftver
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete