Ön előtt is ott áll a kivezető út...
- én segítek elindulni rajta

Lovizer János addiktológiai konzultáns, szenvedélybeteg segítő vagyok.
Elsősorban az alkoholfüggőségben érintettek kezelésével foglalkozom,

továbbá segítséget nyújtok más szerfüggőség (drogok),
illetve viselkedési függőségek (társ-, munka-, játék-, stb.) gyanúja esetén is.

Konzultációs helyszínek: Budapest, Herend, Veszprém

 

 

Érintetteknek

Ön valószínűleg kórosan (problémásan) iszik, talán már alkoholfüggőségben szenved.

Önök, akik ritkán keresnek meg, s ha mégis, akkor is feltehetőleg küldte, kényszerítette Önöket valaki a szakemberrel való találkozásra, biztosan nagy zavarban vannak. Saját tapasztalatból tudom, hogy minden ilyen alkalommal a szégyen, a megalázottság érzését élik át és félnek! Félnek, hogy szembesítik Önöket a legszörnyűbb valósággal: alkoholproblémájuk van! Ugyan ki szeretne az alkoholisták meg nem értett, de annál inkább megbélyegzett csoportjához tartozni? Ugyan ki kíváncsi olyan diagnózisra, amely voltaképp azt jelenti: Magának kérem semmi baja sincsen, csak az ivást kellene abbahagynia. Ugyan ki menne szívesen olyan orvoshoz, aki kedves szavak, vényre váltható gyógyszerek és megértő sajnálkozás helyett egyszerűen azt vágja a betege arcába: Magán egyedül saját maga tud segíteni! Tegye le a poharat – örökre!

Igen, jól olvasta: örökre. Ugyanis nem létezik gyógyulás az alkoholfüggőségből abban az értelemben, hogy egy függő valaha is normális ivóvá váljon! Ki ne próbálkozott volna Önök közül – külső vagy belső késztetésre – alkoholfogyasztása kontrollálásával. Megtapasztalhatták: erőfeszítéseik sorra kudarcot vallottak, állapotuk rosszabb lett mint volt. Ha valaki, Önök pontosan tudják, hogy erre egyedül képtelenek, ezért is tagadják oly bőszen, hogy alkoholproblémájuk lenne; ez természetes velejárója a betegségnek. Akaraterejük, melyre korábban oly gyakran hivatkoztak, már rég csődöt mondott. A függőségből csak az akaraterőre támaszkodva nem lehet kimászni!
Állapotuk az idő múlásával egyre csak súlyosbodik, s végül belehalnak az alkoholizmusba. Sokan ráadásul anélkül teszik majd ezt, hogy bárki tudna róla, hiszen a kórházi orvos a következményes betegségek valamelyikét fogja diagnosztizálni. Mert ugyan ki hallott valaha is olyat, hogy a halál okaként a túlzott ivást állapított volna meg egy orvos? Máj- vagy veseelégtelenség; az igen, abban meg lehet halni – de hát az más, azok valódi betegségek, senki nem tehet róla, ha megkapja… 

Ne legyen az alkoholizmus következő, értelmetlenül ejtett áldozata! Döntsön másképp, és kérjen segítséget!

Az alkoholista betegségének része a tagadás - ezt talán már Ön is hallotta környezetétől. Ha az elménk nem szolgál már bennünket megbízhatóan, igen nagy szükség van a külső segítségre!
Ha Ön, kedves Látogatóm, érintett az alkoholizmus betegségétől (szerhasználó vagy hozzátartozóként is olvassa ezeket a sorokat), ne késlekedjen, ne halogasson a segítség kérésével! Az alkoholizmus (mint minden függőbetegség) gyógyíthatatlan, krónikus, kezeletlenül súlyosbodó betegség, végül a halálba vezet sok-sok szenvedésen, veszteségen keresztül. Én nem hiszem, hogy van még egy olyan súlyos, krónikus betegség, melynek akár csak a gyanúja esetén is haboznának vagy késlekednének a cselekvéssel! Személyes, családi tapasztalatom is, hogy a függőség saját erőforrásainkból nem küzdhető le. Az elinduláshoz mindenképp külső segítségre van szükség, s azután következik még a változást eredményező – nem áltatom Önt – kemény és hosszú éveken keresztül tartó munka. A szerelem, a szeretet, az anyai vagy fiúi féltés kevés! A függőség erősebb mindezeknél. Ha Ön aktív alkoholista, vagy alkoholistával együtt élő személy – Ön is megtapasztalhatta már ezt a kétségbeejtő, ám éppoly kétségtelen igazságot!
Felépülő alkoholistaként több éve segítem már olyan emberek józanodását, akik elkötelezettek a változás iránt, vagy legalábbis hajlandóságot mutatnak valódi, elsődleges problémájuk belátása iránt. Hiszem és vallom, hogy segíteni csakis azokon lehet, akiket saját korábbi kudarcélményeik képessé tesznek a segítség elfogadására (minél több szenvedés van már Ön mögött, annál közelebb jár ehhez a pillanathoz). De ne feledje: a felépülés hosszú folyamat és rengeteg munkát igényel. Én csak azt ígérhetem, hogy az elindulást követő első – és legnehezebb lépések - megtételekor végig kísérni fogom Önt. Biztatom és bátorítom: Önnek is sikerülhet felépülnie, s olyan élete lehet, amilyenről ma még talán álmodni sem mer! Nincs az a reménytelen helyzet, melyből ne lenne felemelkedés! Nem kell tovább vergődnie az alkohol, vagy egyéb szerek fogságában, s hozzátartozóinak sem kell további fájdalmakat okoznia! Van kiút, van felépülés, van megoldás!
Mindezt pedig annak az embernek a hitével, tapasztalatával és tudásával állítom, aki korábban szintén átélte ugyanezt a sorsot. Azóta többeket vezettem már rá, s indítottam el azon az úton, melyen magam is járok, s amely néhol ugyan rögös, ám mégis sok örömöt tartogat és derűvel teli – a felépülés útján. 

Keressen bizalommal és a lehető legkevesebb előitélettel!

Addiktológiai konzultánsként szerzett eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy azoknak a klienseknek, akik legalább öt-hét egyéni konzultáción vettek részt és bekapcsolódtak valamelyik önsegítő programba, háromnegyede ma is józan életet él, hozzátartozóik életminősége jelentősen javult.

A Joomla! a GNU Általános Nyilvános Licenc alatt kiadott szabad szoftver
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete